• Aroma­terapia

  Aromaterapia on kehon ja aistien hoitoa.

  Aromaterapia on lempeä hierontahoito, joka keskittyy mielen, tunteiden ja koko kehon hoitamiseen. Aromaterapiahoito on kokemuksena erittäin rentouttava ja miellyttävä. Rauhallinen hieronta yhdistettynä  eteeristen, tuoksuvien öljyjen hyväätekevään vaikutukseen hellii lempeästi kehoa, mieltä ja henkeä. Aromaterapia on arvostettu täydentävä  hoitomuoto, terveyttä ylläpitävä hyvän olon tuoja sekä oiva  kauneudenhoidon tuki. Aromaterapiaan kuuluu yksilöllinen  syvävaikutteinen vartalohieronta. Se toteutetaan erityisesti asiakkaalle  valituilla eteerisillä öljyillä.

  Aromaterapialla ennaltaehkäistään ja hoidetaan mm. liikarasituksesta ja  stressistä johtuvia vaivoja ja sairauksia sekä laukaistaan  lihasjännityksiä ja lievitetään kipuja. Aromaterapiassa imeytetään  erityisellä osa- tai kokovartalohieronnalla pohjaöljyihin sekoitettuja  eteerisiä öljyjä ihon kautta elimistöön. Öljyt imeytyvät ihon läpi  verenkiertoon ja vaikuttavat tätä kautta kehomme toimintoihin. Eteeriset  öljyt vaikuttavat myös tuoksuina hajuaistin kautta suoraan aivojen tunnekeskukseen; greippi piristää ja tuo keltaista iloa ympärilleen, laventeli puolestaan rauhoittaa levotonta mieltä. Ravensara rauhoittaa,  lievittää hengitystieoireita, auttaa lihasväsymykseen sekä  unettomuustiloihin. Eteeristen öljyjen terapeuttinen vaikutus on kokonaisvaltaista.

  Eteeriset öljyt ovat kasvirauhasten tuottamia, haihtuvia ja tuoksuvia  öljyjä. Aito 100 % eteerinen öljy saadaan yhdestä kasvilajista eikä siihen ole lisätty mitään kemiallisia jatkeita. Keinotekoisesti valmistetut öljyt eivät vastaa ominaisuuksiltaan aitojen öljyjen tehoa ja vaikutusta. Eteeristen öljyjen laatuun vaikuttavat myös kasvin oma perusrakenne, kasvuolosuhteet, maan ravinteiden ja valon laatu sekä ilmasto.

  Eteeristen öljyjen eri ominaisuudet ja käyttöalueet riippuvat niiden kemiallisesta koostumuksesta. Näiden öljyjen avulla voidaan muun muassa lievittää kipua, poistaa nesteitä, elvyttää hormonitoimintaa ja verenkiertoa sekä solujen aineenvaihduntaa. Lisäksi niillä on antiseptisiä ja bakteereja tuhoavia vaikutuksia.

  Aromaterapiahieronnassa käytettävät eteeriset öljyt sekoitetaan aina pohja- eli kantajaöljyyn, koska sellaisenaan ne ovat liian vahvoja iholla käytettäväksi. Hoitavuudeltaan parhaimpia pohjaöljyjä ovat 100 % aidot, luomulaatuiset, kylmäpuristetut kasviöljyt. Niissä ovat tallella öljyn luonnolliset vitamiinit sekä kivennäis- ja hivenaineet. Ne myös imeytyvät helposti ihoon syväkosteuttaen sitä. Puhtaat luonnonöljyt ovat myös antioksidanttisia ja ennaltaehkäisevät siten tehokkaasti ikääntymisen vaikutuksia. Hieronnan lisäksi eteerisiä öljyjä voidaan käyttää muun muassa tuoksulampuissa, kylvyssä, höyryhengityksessä, kääreissä ja hauteina.

  Palvelut